Ondanks rode kaart in de eerste helft wint OHL van KV Kortrijk

12-02-2021 22:35
2

Oud-Heverlee Leuven heeft vrijdag een goede zaak gedaan in de stand. Het versloeg KV Kortrijk met 3-1. De thuisploeg speelde meer dan een helft met amper tien man na een rode kaart voor Kristiyan Malinov.

Aan Den Dreef was de match eigenlijk al gespeeld. De thuisploeg liep uit tot 3-0. Na amper 10 minuten lag de eerste bal al tegen de touwen. Mercier bracht voor en Henry kopte raak. Na een corner verdubbelde Henry ook de score. Op de counter maakte Sowah vlak voor de rust de 3e van de thuisploeg. Toen stond OHL al met 10 man. Malinov kreeg na 34 zijn minuten zijn eerste gele kaart en twee minuten later volgde het tweede gele karton en rood.

Elsner moest iets veranderen. De trainer van Kortrijk bracht Gano tussen de lijnen. De invaller scoorde bijna meteen, maar Romo redde vlak voor de lijn. In de 52e minuut was het dan toch raak. Selemani bracht voor en Gano zorgde voor de aansluitingstreffer. Verder kwamen de bezoekers niet ondanks 7 extra minuten.

In de stand springt OHL naar de 5e plaats. Het nadert tot op 1 punt van RSC Anderlecht. Paars-wit gaat zondag nog op bezoek bij Cercle Brugge.