Onuachu schiet Genk in extremis voorbij STVV en naar kwartfinale van Croky Cup

10-02-2021 19:48 Laatste update: 19:52
6

Na een spannend slot heeft de derby tussen KRC Genk en STVV toch nog een winnaar gevonden. Genk is erin geslaagd om in extremis toch nog te scoren en door te stoten in de beker. Het werd 1-0.

Een afwachtend STVV zag hoe KRC Genk de wedstrijd al vroeg in handen probeerde te nemen en ook tot de eerste kansen kwam. Het vizier stond echter niet scherp en Kenny Steppe werd, op een bal op de paal na, niet al te vaak aan het werk gezet.

STVV bleef afwachten en speculeerde vooral op de counter, maar gevaar kregen we niet van de bezoekers. Op de echte grote mogelijkheden en bijgevolg doelpunten bleef het dan ook wachten. Paul Onuachu werd amper tot niet bereikt, terwijl ook Junya Ito helemaal verdween uit de partij. Een doelpunt kregen we voor rust dan ook niet meer te zien.

In de tweede helft kwam STVV toch wat aanvallender voor de dag en ging het ook zoeken naar die goal. Nazon bleef ook de gevaarlijkste man bij de Truienaren en had de 0-1 ook al snel aan de voet. Het doelpunt kwam er echter niet.

Ook Genk kwam naarmate de wedstrijd vorderde toch wat meer in de partij en kreeg ook flink wat meer ruimte. Dat doelpunt? Dat bleef uit. Met nog een kwartier te gaan stond het nog 0-0 en een duidelijk nerveuze John van den Brom moest zoeken naar oplossingen.

Die vond hij niet meteen, maar een leuk en spannend einde kregen we wel. STVV en Genk maakten er plots een cupmatch van, met veel strijd en zo mogelijk nog meer kansen. Zowel STVV als Genk kregen genoeg mogelijkheden op dat verlossende doelpunt. En dat kwam er ook. In het absolute slot was het Paul Onuachu die Genk naar de kwartfinale van de beker kon schieten.