De Condé antwoordt op KRC Genk-fans: “De spelers beseffen het belang”

De Condé antwoordt op KRC Genk-fans: “De spelers beseffen het belang”

09-02-2021 07:46
2

KRC Genk ging onderuit tegen RSC Anderlecht en de supporters beginnen te mopperen. Tegenover TVL Sportcafé gaf Dimitri De Condé meer duiding aan de fans van de Limburgers.

De Condé begrijpt de frustratie van de supporters. “Zij waren zowel ontgoocheld over de prestatie tegen Anderlecht als gebrand op een reactie in de Limburgse derby van woensdag. Dat is ook heel begrijpelijk. Ook wijzelf zijn heel ontgoocheld. De opbouw was veel te traag tegen Anderlecht, er was ook teweinig beweging en er zat totaal geen diepgang in ons spel.”

“Is dat een gebrek aan passie? Ik zag vooral te veel angst om te verliezen, terwijl wij de wil om te winnen moeten uitstralen. Dat was ook mijn boodschap in een aantal individuele gesprekken. We willen dat de spelers hun verantwoordelijkheid opnemen en verwachten absoluut een reactie tegen STVV.”

De Limburgse derby zal van cruciaal belang zijn, geeft De Condé toe. “Want wat ze nu brengen, dat is gewoon te weinig. Zo'n derby is de ideale gelegenheid om opnieuw een kentering in te zetten. De spelers beseffen het grote belang van zo'n derby, dat hebben ze in de competitie al getoond op Stayen”, citeert Het Belang van Limburg.