OFFICIEEL: Vlap verlaat Anderlecht voor Bielefield: 'We verwachten hem terug'

OFFICIEEL: Vlap verlaat Anderlecht voor Bielefield: 'We verwachten hem terug'

01-02-2021 15:31 Laatste update: 15:46
11

RSC Anderlecht heeft een (tijdelijke) oplossing gevonden voor Michel Vlap. De middenvelder kon nooit echt overtuigen en trekt nu op huurbasis naar het Duitse Arminia Bielefeld.

Vincent Kompany kondigde eerder al het vertrek van Vlap aan: "Michel wil gewoon spelen. Hij wil zelfs áltijd spelen en dat kan ik hem niet garanderen. Met Trebel, Diaby, Daudu, Dimata, El-Hadj en Verschaeren die terugkomt, hebben we natuurlijk al veel jongens. Ik begrijp dat hij meer garanties wil en zal zijn sportieve ontwikkeling niet in de weg staan. We zullen zien wat de komende uren brengen”, liet de coach gisteren aan Eleven Sports weten.

Vlap kreeg nochtans de laatste wedstrijden weer minuten van Kompany en was zelfs basisspeler. Toch kon de Nederlander niet overtuigen. Nu is er een oplossing gevonden voor de miljoenentransfer van paars-wit. Hij wordt verhuurd aan Bielefeld. De Duitse club heeft overigens géén aankoopoptie bedongen.

'Michel wil meer aan spelen toekomen en drong zelf aan op een tijdelijke oplossing. De intensiteit van de Bundesliga kan een goede stap in Michel’s ontwikkeling betekenen. We verwachten hem volgend seizoen sterker terug te verwelkomen', klinkt het op de webstek.