Mata zag lastige derby voor Club Brugge: “KRC Genk mag geen excuus zijn”

Mata zag lastige derby voor Club Brugge: “KRC Genk mag geen excuus zijn”

29-01-2021 10:45
7

Club Brugge won de Brugse derby met 1-2 van Cercle Brugge. Clinton Mata zag een lastige wedstrijd voor de leider van de Jupiler Pro League. Op de webstek van Club sprak de verdediger over de match.

Club Brugge had het in de eerste helft moeilijk. “Dit was zeker niet onze beste prestatie”, begint Mata. “Uiteindelijk werd het een zeer moeilijke derby voor ons. Vooral in de eerste helft speelden we onder ons normaal niveau, al had dat ook te maken met de opstelling van Cercle.”

“We hadden wel speloverwicht, maar het ging allemaal een beetje te traag om Cercle uit balans te brengen. Ons spel van vanavond was een dag en nacht verschil met dat van vorige zondag tegen Genk waar we heel veel energie in hadden gestoken. Dat mag echter geen excuus zijn voor deze wedstrijd.”

Mechele
Verdediger Brandon Mechele vond weer de weg naar doel. “Ik ben enorm blij voor hem. Nadat hij twee en een half jaar niet tot scoren kwam, scoort hij nu twee wedstrijden op rij en dat is echt typerend. Het is natuurlijk doodjammer dat er geen toeschouwers toegelaten zijn." "

"Stel je maar eens voor wat dat zou gegeven hebben tegen KRC Genk en Cercle Brugge met onze supporters. Ik onthou vooral dat we opnieuw drie punten rijker zijn en dat we komende zondag Standard met vertrouwen kunnen ontvangen", aldus Mata.