Clement op vooravond van Brugse derby: Stadion is een must

Clement op vooravond van Brugse derby: "Stadion is een must"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 17:39wo 27-01-2021 om 17:39

Donderdagavond is het weer zover, Club Brugge gaat op bezoek bij stadsgenoot Cercle Brugge. De afgelopen dagen is er al veel gezegd geweest over de twee Brugse ploegen, dat ging dan vooral over de nieuwe stadions. Morgen strijden ze om de sportieve eer, de ene club wil de voorsprong verder uitbouwen en de andere wil zich zo rap mogelijk redden.

Philippe Clement sprak op de vooravond van de Brugse derby de pers toe op de gebruikelijke persconferentie. De trainer van Club Brugge werd gevraagd naar zijn mening over het stadiondossier in Brugge. "Ik ga al lang mee in dit verhaal. Destijds was ik nog speler toen er sprake was van een stadion in Loppem. Ik dacht toen met de fiets naar training te kunnen komen… Intussen zijn we twaalf jaar verder", zei de trainer van Club Brugge. 

Clement vindt het belangrijk dat er nieuwe stadions komen voor de evolutie van het Belgische voetbal. "Voor iedereen is het duidelijk: als je nog enigszins een rol wil spelen in Europa, zijn nieuwe stadions een must. Als we op deze manier voortgaan, worden we het Luxemburg van Europa. Heb je al gezien welke stadions ze in Polen bouwen? Hier zijn links en rechts verbeteringen aangebracht, zoals in Mechelen, Waregem of op Antwerp. Echte topstadions worden evenwel niet gezet", liet Clement weten.

De trainer van Club Brugge blikte ook nog kort vooruit op de wedstrijd van donderdagavond. "Nu is het zaak van die voorsprong uit te bouwen. Ook ik was verbaasd van de terugval van Cercle Brugge. Ze brengen voetbal waarmee ze verdienen in de middenmoot te staan. Vorig weekend hebben ze het geweer van schouder veranderd. Benieuwd welk Cercle we nu zullen zien", aldus Philippe Clement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws