Wanneer de veldspeler doelman wordt: Van Koller tot de knotsgekke Felipe Melo

Wanneer de veldspeler doelman wordt: Van Koller tot de knotsgekke Felipe Melo

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 13:10di 26-01-2021 om 13:10

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 23:30di 26-01-2021 om 23:30

Het is één van de nachtmerries van elke coach: alle wisselspelers zijn opgebruikt en de doelman pakt een rode kaart. Het gevolg? De doelman van het veld en een veldspeler in de goal. Afgelopen weekend overkwam het Charleroi toen Guillaume Gillet de onfortuinlijke Nicolas Penneteau moest vervangen. VoetbalPrimeur.be dook in de archieven en lijst enkele memorabele veldspelers op die het eventjes als doelman mochten proberen.

Als verdediger is Kyle Walker een gewaardeerde kracht bij Manchester City, als doelman moet de Engelsman echter niet al te veel onder doen. In 2019 moest City in de Champions League aan de bak tegen Atalanta, na een blessure voor Ederson en een rode kaart voor diens vervanger Claudio Bravo mocht Walker de resterende negen minuten als doelman volmaken. Walker deed het niet slecht en wist zelfs enkele ballen te pakken, een clean sheet was zijn deel.

Iets minder goed verging het Premier League-collega Harry Kane. De spits had al een hattrick achter zijn naam staan in het Europa League duel tegen Asteras Tripoli en nam de taak als doelman boordevol vertrouwen aan. Dat vertrouwen kreeg echter meteen een serieuze opdoffer nadat Kane nogal knullig een vrijetrap onder zijn lichaam liet passeren. Het was echter zonder al te veel erg, Tottenham won de wedstrijd met 5-1.

Ook oude bekende Jan Koller mocht het ooit als doelman proberen. Toen de boomlange spits voor Dortmund speelde moest hij na een rode kaart voor doelman Jens Lehmann maar liefst 24 minuten het doel verdedigen tegen het aanvalsgeweld van Bayern München. Koller deed het met verve en slikte geen enkele tegengoal. Het Duitse magazine Kicker riep hem zelfs uit tot doelman van de week.

Ten slotte is er nog de legendarische interim-doelman Felipe Melo. Nadat Galatasaray-doelman Fernando Muslera een rode kaart pakte en een penalty weggaf kreeg de knotsgekke Braziliaan de kans om zichzelf tot held van de avond uit te roepen. Melo wist de penalty te stoppen en schonk zijn team zo de overwinning. Het is echter maar de vraag of de save volledig volgens het boekje was, oordeelt u vooral zelf of Melo niet te vroeg weg was.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke speler vervulde zijn rol het beste?

Walker
19%
Kane
3%
Koller
59%
Felipe Melo
19%
(63 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws