Genk zoekt aanwinsten in Ecuador: Veel interessante spelers

Genk zoekt aanwinsten in Ecuador: "Veel interessante spelers"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 17:30ma 18-01-2021 om 17:30

KRC Genk heeft de voorbije jaren meermaals gespeurd op de Amerikaanse markt. Deze winter haalde het nog spelers weg uit de Verenigde Staten en Ecuador. Dat lijkt ook steeds meer het plan van Genk te zijn.

Bij Grand Hotel Calciomercato bevestigt technisch directeur Dimitri De Condé alvast dat er niet enkel in Europa wordt gezocht naar nieuwelingen. "We kijken een beetje overal rond", zegt hij. "De laatste tijd merken we dat er veel interessante spelers in Ecuador rondlopen, en we proberen dan eerder te handelen dan andere clubs."

Ondanks die nog vrij onbekende markt moet Genk toch stevig betalen voor die nieuwe aanwinsten. "We durven investeren in spelers. Als we echt overtuigd zijn van een toptalent, dan durven we vier à vijf miljoen euro betalen voor een jonge speler.  We moeten spelers overtuigen dat Genk een betere stap is dan meteen naar een topcompetitie te gaan", zegt De Condé.

Genk trok met Angelo Preciado één speler aan afkomstig uit Ecuador. In het verleden ging Genk ook shoppen in Colombia en trok het onder andere Carlos Cuesta en Jhon Lucumi aan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws