Breaking news

Haalt Club Brugge vervanger voor Diatta? "Spelers om zijn vertrek op te vangen"

Heylen (ex-Anderlecht) maakt indruk: Terug naar België? Sta voor alles open

Heylen (ex-Anderlecht) maakt indruk: "Terug naar België? Sta voor alles open"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 13:30di 12-01-2021 om 13:30

Michael Heylen (27) kon bij Anderlecht nooit doorbreken, maar in de Eredivisie is hij inmiddels wél een vaste waarde. Afgelopen zomer wisselde hij FC Emmen voor een nieuwe uitdaging bij Sparta Rotterdam

Ook bij FC Emmen was hij al sterkhouder. "De samenwerking liep perfect, maar door de corona­pandemie vond Emmen het financieel een te groot risico om de optie te lichten", aldus Heylen bij Gazet Van Antwerpen. "Toen Sparta daar lucht van kreeg, was ik al gauw in gesprek. Vervolgens kwamen we heel snel tot een akkoord. Omdat ik voelde dat de coronacrisis er behoorlijk zou inhakken, nam ik geen enkel risico. Uiteindelijk is het de perfecte beslissing gebleken."

Sparta staat namelijk een pak hoger dan zijn ex-ploeg. "Emmen kampeert dit seizoen troosteloos onderin, met Sparta beleven we na een heel lastige start toch een mooi seizoen. Intussen zijn we opgeklommen naar een negende plaats en vooral het 4-4-gelijkspel tegen AZ, na een 4-0-achterstand, was een fraai werkstukje."

Heylen speelde vijf jaar in de jeugd van Beerschot en volgt het Belgische voetbal nog nauwlettend. "Beerschot en Antwerp doen het allebei schitterend. Ik volg het op de voet. Of ik ooit hoop op een terugkeer? Ik sta voor alles open en zou ook andere werelddelen willen ontdekken, maar voetballen in ­eigen stad zou inderdaad fantastisch zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws