Grote comeback van KAA Gent? Ik vind het niet onmogelijk

Grote comeback van KAA Gent? "Ik vind het niet onmogelijk"

09-01-2021 23:00
6

Na een bijzonder slechte start staat KAA Gent weer tussen de mensen. Onder Hein Vanhaezebrouck is het flink geklommen in de rangschikking en kan er weer naar boven gekeken worden. Is ook een plek in de top vier mogelijk?

Volgens oud-bondscoach René Vandereycken zou Gent daar zeker kunnen eindigen. "Ik vind het niet onmogelijk. Acht punten inhalen op Charleroi kan nog lukken", geeft Vandereycken aan in Het Nieuwsblad.

Al ziet Vandereycken nog meer kanshebbers om daar te eindigen. "Maar je zit met KRC Genk en Royal Antwerp FC, die ik als de titeluitdagers van Club Brugge zie, en Anderlecht, dat ik veel kans geef om de top vier te halen", vertelt hij.

Vanhaezebrouck
Onder Vanhaezebrouck weet Gent toch weer punten te pakken, ziet ook Vandereycken. "In elk geval is Gent onder Vanhaezebrouck weer goed bezig - voordien had het duidelijk last van heinwee", lacht hij.

"Neem nu zo'n Roman Yaremchuk: dat vind ik echt één van de beste spelers in België. Een complete spits, die niet altijd evenveel rendement heeft, maar die onder Hein nog beter zal worden. De manier waarop Yaremchuk over Hein praatte getuigde van veel ontzag en respect. Als Hein iets zegt, wordt er geluisterd. En hij kan spelers vertrouwen geven, dat zie je ook aan Bolat, die ineens weer een topkeeper is. Dat had ik al in de gaten toen ik hem als 15-jarige bij Genk had", besluit Vandereycken.