'Naast Vercauteren en Wilmots dacht Antwerp aan nog twee opvallende trainers'

'Naast Vercauteren en Wilmots dacht Antwerp aan nog twee opvallende trainers'

06-01-2021 21:00
1

Met Frank Vercauteren heeft Royal Antwerp FC een nieuwe trainer in huis gehaald. Hij was de grootste kandidaat om Ivan Leko op te volgen, maar niet de enige.

Bij La Capitale weet men namelijk dat er vier namen op de shortlist stonden om Leko op te volgen. Vercauteren was er daar één van, net zoals eerder ook al bekend raakte dat Marc Wilmots één van de kandidaten was. De twee overige namen waren ook bekende voor de volgers voor het Belgiche voetbal.

Zo klinkt het dat Marc Brys, momenteel bezig aan een goed seizoen met Oud-Heverlee Leuven en in het verleden nog actief voor aartsrivaal K. Beerschot V.A, ook op de lijst stond om de nieuwe trainer te worden. Hem weglokken bij het ambitieuze OHL zou echter moeilijk zijn.

Naast Brys stond ook René Weiler op de shortlist. Weiler stond in het verleden nog onder contract bij RSC Anderlecht en won de titel met de Brusselaars. Momenteel zit hij zonder club nadat hij werd ontslagen bij het Egyptische Al-Ahly. De Zwitser werd ook even genoemd bij Standard, maar die kozen voor Mbaye Leye.