Club Brugge vraagt meer straffen voor uitlatingen: En tolk in VAR-busje

Club Brugge vraagt meer straffen voor uitlatingen: "En tolk in VAR-busje"

05-01-2021 13:50 Laatste update: 14:05
52

Hans Vanaken verdedigt zich andermaal tegen zijn schorsing van vier speeldagen na zijn rode kaart tegen KAS Eupen. Daarbij ging het onder andere over zijn uitlatingen aan het adres van de scheidsrechters, wat Club Brugge in de toekomst ook bestraft wil zien bij andere spelers.

Zijn nieuwe advocaat Kobe Wauters weerlegt ook niet dat de uitlatingen van Vanaken er ook weldegelijk waren. "Het parket heeft gekozen voor een maximale straf. De feiten zijn wat ze zijn", citeert Het Laatste Nieuws Wauters. "Mijnheer Vanaken excuseert zich daarvoor."

Bij Club Brugge hoopt men ook dat het Bondsparket voortaan ook andere spelers even zwaar zal bestraffen als de schorsing voor Vanaken blijft staan. "We willen hopen dat het parket dezelfde straf zal hanteren voor gelijkaardige feiten", klinkt het.

"Zo een uitlatingen gebeuren te vaak op een voetbalveld, daar zijn we ons van bewust. Ook uitlatingen in een andere taal zullen behandeld moeten worden. Een tolk in het VAR-busje zal dus noodzakelijk zijn, als dit een precedent wordt", aldus Wauters.