Martinez ziet twee kandidaat-Rode Duivels rondlopen bij KV Mechelen en Standard

Martinez ziet twee kandidaat-Rode Duivels rondlopen bij KV Mechelen en Standard

03-01-2021 22:44
11

Bij de Rode Duivels moet men stilaan ook naar de toekomst kijken en opvolgers zoeken voor de huidige belangrijke pionnen. Zo wordt er onder andere al gekeken naar een opvolger voor Axel Witsel.

Eén van de namen die wordt genoemd om Witsel op te volgen is Aster Vranckx, die KV Mechelen komende zomer verlaat voor VfL Wolfsburg. "Momenteel is hij niet dat profiel", geeft bondscoach Roberto Martinez aan in Het Nieuwsblad.

Grote toekomst
Maar Martinez geeft aan dat hij dat wel nog kan worden. "Hij kan evolueren naar wat hij maar wil. Hij heeft de fysiek om het te doen. Aster is alleszins klaar voor de stap naar het buitenland. Hij speelde genoeg wedstrijden als 18-jarige", klinkt het.

Martinez ziet dan ook een grote toekomst weggelegd voor Vranckx. "Het is zonde dat er bij de nationale jeugd zoveel wedstrijden zijn geannuleerd. Volgend seizoen hebben we grote plannen met hem bij de nationale beloften. Als hij de juiste stappen zet, is het slechts een kwestie van tijd voor hij Rode Duivel wordt."

De bondscoach ziet nog meer potentieel in ons land. "Er zitten nog jongens in hetzelfde schuitje. Zoals Nicolas Raskin bij Standard. En andere jongens die geboren zijn in 2001 en 2002 en voor hun eerste elftal spelen", besluit hij.