Geplaagd Schalke versterkt zich: oude bekende wordt teruggehaald van Arsenal

Geplaagd Schalke versterkt zich: oude bekende wordt teruggehaald van Arsenal

31-12-2020 17:10
2

Sead Kolasinac keert terug bij Schalke 04. De Bosnische linksback was op een zijspoor geraakt bij Arsenal en kan bij zijn oude club, die in serieuze degradatienood verkeert, weer wedstrijdritme opdoen.

Beide clubs hebben bekend gemaakt dat Kolasinac vanaf 4 januari 2021 een half jaar op huurbasis voor Die Königsblauen uit zal komen. De afgelopen drieënhalf jaar speelde de linksback voor Arsenal, maar daar kon hij nooit uitgroeien tot vaste basisspeler. Dit seizoen krijgt Kieran Tierney de voorkeur aan de linkerkant.

Een terugkeer naar Schalke, waar de Bosniër vijf jaar speelde, is dan ook een oplossing die voor drie partijen goed is. Arsenal hoopt dat de back speeltijd opdoet en nog wat geld op kan leveren, Schalke is blij dat het versterking krijgt in de strijd tegen degradatie en de speler zelf is gelukkig om terug te keren op het oude nest. "Terugkeren in Gelsenkirchen wilde ik heel erg graag", laat hij optekenen op de site van Schalke.

Kolasinac moet met zijn ervaring een belangrijke rol spelen in de tweede seizoenshelft van Schalke, die uiteindelijk tot lijfsbehoud moet leiden. "De club zit in een moeilijke situatie", weet ook de verdediger. "De komende weken en maanden ga ik mijn best doen om zo veel mogelijk punten te pakken met deze ploeg. Het gaat ons lukken om erin te blijven. Daar ben ik zeker van!"