Deschacht sterkhouder bij Zulte op zijn 40ste: “Hij lijkt nog beter geworden”

Deschacht sterkhouder bij Zulte op zijn 40ste: “Hij lijkt nog beter geworden”

31-12-2020 08:27
1

Olivier Deschacht doet de monden openvallen. De verdediger is 40 jaar, maar is een sterkhouder bij Zulte Waregem. De afgelopen wedstrijden deelt Deschacht zelfs assists uit en scoort hij winning-goals.

Hugo Broos is verbaasd. "Ik moet eerlijk zijn: in mijn eerste maanden bij Anderlecht ging ik meteen op zoek naar een nieuwe linksback omdat ik niet geloofde in Olivier. Door zijn mentaliteit heeft hij zich in de ploeg geknokt, en hij is er nooit meer uit geweest. En terecht. En hij lijkt de laatste maanden nog verbeterd, hij is weer heel belangrijk geworden. Dat zegt misschien veel over de rest, maar vooral over Deschacht.”

"Hij heeft altijd geleefd voor zijn sport. Hij verzorgde zich, trainde hard én had de juiste mentaliteit. Als je die dingen samentelt, hoeft het niet te verbazen dat hij nog steeds voetbalt. Oli was een stille jongen die zijn ding deed, maar nooit het hoge woord voerde. De zachtheid zelve. Maar eens op het veld moest je hem niet voor de voeten lopen. Een echte winnaar”, citeert Het Laatste Nieuws Broos.