Maes geeft STVV een nieuw elan: Dat is alleen maar goed voor ons

Maes geeft STVV een nieuw elan: "Dat is alleen maar goed voor ons"

27-12-2020 10:45 Laatste update: 10:49

Peter Maes is niet slecht begonnen bij STVV. Tegen Standard speelde zijn team mooi voetbal en won het met 1-2. Maes blikt tevreden terug op de wedstrijd. 

"Het was een schitterend eerste halfuur, waarin we ze heel veel pijn gedaan hebben", benadrukt hij bij Sporza. "We vonden de juiste oplossingen op het middenveld, de balans tussen kort en diep spelen was perfect. Na een halfuur begonnen we wat meer met lange ballen te spelen, dus dat is nog wel een werkpunt. Maar toch een dikke proficiat voor het team."

Zelfs na de uitsluiting van Caufriez hield STVV stand. "We komen weer met tien mensen te staan en slepen toch weer dat resultaat mee naar Sint-Truiden. Daar ben ik heel trots op. Standard heeft bijna geen uitgespeelde kansen gehad, terwijl wij er nog drie of vier hadden. Het is dus een verdiende overwinning. We pakken nu zes op zes, wat deze groep heel veel vertrouwen zal geven."

Maes heeft zijn intrede duidelijk niet gemist bij STVV. "We gaan niet te ver vooruitkijken en nu al zeggen dat we erin gaan blijven, maar we gaan daar wel keihard voor werken. En dan komen die punten vanzelf wel. Met deze drie punten erbij komt de druk bij heel veel teams te liggen, en dat is alleen maar goed voor ons."