'Geen Van Crombrugge in 2020, Anderlecht-doelman blijft geblesseerd aan de kant'

'Geen Van Crombrugge in 2020, Anderlecht-doelman blijft geblesseerd aan de kant'

21-12-2020 07:00

RSC Anderlecht kan nu al zes partijen niet meer rekenen op Hendrik Van Crombrugge. De sterkhouder van paars-wit kampt al weken met enkele mysterieuze blessures. Zijn 2020 lijkt er ook op te zitten.

Op 8 november liep Van Crombrugge een handblessure op tijdens de wedstrijd tegen KAA Gent (1-1). Niet al te erg, klonk het eerst. Maar Van Crombrugge moest wel afzeggen voor de nationale ploeg. Tien dagen later trainde hij echter alweer mee en leek er van een blessure geen sprake meer. Toch speelde hij sinds 8 november geen minuut meer voor Anderlecht.

Bij paars-wit communiceerde men omwille van de privacywet niet over de blessure van Van Crombrugge. Volgens Het Nieuwsblad is de doelman wel al een tijdje genezen, maar sukkelt hij nu al een heuse poos met kuitproblemen. Toch blijft men er bij Anderlecht mysterieus over doen.

In principe zou Van Crombrugge wel bijna opnieuw fit zijn, maar wil men bij Anderlecht geen risico's nemen. Trainer Vincent Kompany houdt hem daarom ook tegen K. Beerschot V.A aan de kant en zal opnieuw rekenen op Timon Wellenreuther.