Standard-spelers weigeren eerst interview, dan toch Dussenne: Alles zit tegen

Standard-spelers weigeren eerst interview, dan toch Dussenne: "Alles zit tegen"

20-12-2020 20:25
2

Standard Luik verkeert in diepe crisis. Thuis tegen Royal Excel Moeskroen was er geen andere optie dan een overwinning boeken, maar de Rouches gingen onderuit: 0-1. Zo lijken de dagen van trainer Philippe Montanier geteld. De spelers hebben er zelf blijkbaar ook geen verklaring meer voor.

Opvallend genoeg gingen alle Standard-jongens na het laatste fluitsignaal meteen naar binnen, zonder interviews te geven. Dat is nochtans een contractuele verplichting. Daar zal iemand hen ook al snel op gewezen hebben, want even later wilde Noë Dussenne de journalist van Eleven Sports dan toch te woord staan.

De ervaren verdediger was zichtbaar aangeslagen. "Mijn analyse is dat we vandaag alles gegeven hebben", aldus een droevige Dussenne. "Iedereen wilde absoluut die overwinning binnenhalen. Jammer genoeg trappen zij één kans, enfin, één voorzet in de eerste helft waaruit ze scoren. Daarna was het bij hen: verdedigen, verdedigen en wegtrappen, wegtrappen. Zo zijn ze er in geslaagd om geen tegentreffer te krijgen."

"Alles zit tegen"
"De ontgoocheling is enorm, wat een frustratie ...", probeert Dussenne het gevoel in de kleedkamer te omschrijven. "Het is moeilijk om dat uit te leggen. We doen er alles aan. Maken we een doelpunt, dan is het buitenspel ... Momenteel zit alles tegen. We hebben een goede match gespeeld vandaag, vind ik. We hebben van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd en we hebben kansen gecreëerd."

"Het is meer dan frustrerend. Thuis moet je de drie punten pakken", beseft de mandekker. "We moeten nu vastberaden zijn om hier uit te geraken. Sint-Truiden zal ook met elf komen verdedigen. Het is aan ons om ons niveau nog verder op te krikken. Vandaag haalden we een goed vormpeil, maar we hebben gezien dat je moet scoren. Zij doen dat op een halve mogelijkheid, dat is frustrerend."