Twijfels over tactiek Kompany bij Anderlecht: Begrijp er niets van

Twijfels over tactiek Kompany bij Anderlecht: "Begrijp er niets van"

19-12-2020 16:31
8

RSC Anderlecht kent ook onder trainer Vincent Kompany een seizoen met ups en downs. De trainer heeft het aan het begin van zijn carrière moeilijk om Anderlecht helemaal aan het swingen te krijgen. Trond Sollied ziet de Brusselaars ook niet in Play-Off 1 eindigen.

"Dat is een twijfelgeval", geeft Sollied in Het Laatste Nieuws aan over de kansen van Anderlecht om in Play-Off 1 te eindigen. "Ze hebben véél goeie jonge spelers, ze plukken ze daar zomaar uit de grond. Maar of ze stabiel kunnen blijven... Anderlecht staat op dit moment vooral voor verkopen", klinkt het.

En Kompany moet Anderlecht in die situatie toch zien te helpen. "Hij is duidelijk als communicator, maar ik wil hem over een paar jaar nog eens terugzien", geeft Sollied aan.

De ervaren trainer geeft Kompany niet op, maar ziet ook verbeterpunten. "Hij gaat evolueren, het is nog maar net begonnen. Ik versta er niks van dat ze altijd in de eigen zestien meter proberen te voetballen. Een lange bal vooruit mag ook wel eens", besluit hij met raad.