'Vruchteloze ontmoeting: Napoli wil fors bedrag zien voor verbannen Milik'

'Vruchteloze ontmoeting: Napoli wil fors bedrag zien voor verbannen Milik'

19-12-2020 15:01
3

Arek Milik, een concurrent van Dries Mertens, en Napoli leven nog altijd op gespannen voet. Zaakwaarnemer David Pantak van de oud-Ajacied ging langs bij de Serie A-topclub om de voorwaarden voor een winterse transfer te bespreken, maar kwam van een koude kermis thuis.

Volgens Gianluca Di Marzio weigert Napoli om de vraagprijs van vijftien tot achttien miljoen euro te laten zakken. Dat is clubs als Juventus en Atlético Madrid te gortig, aangezien Milik nog maar een halfjaar onder contract staat in het Stadio San Paolo. Als beide partijen geen oplossing vinden, dreigt de Poolse spits nog een halfjaar bij I Partenopei te moeten blijven.

Dat is voor Milik een absoluut doemscenario. De 26-jarige linkspoot wil in de tweede seizoenshelft zoveel mogelijk spelen met het oog op het EK in de zomer. Afgelopen zomer zag hij al deals met Juve en AS Roma in het water vallen. In Napels werd hij kort daarna uit de selectie van trainer Gennaro Gattuso gezet, omdat hij zijn aflopende verbintenis niet wil verlengen.

Napoli betaalde in de zomer van 2016 nog 32 miljoen euro aan Ajax voor Milik.