De Club Brugge-trein dendert door, De Ketelaere als locomotief

De Club Brugge-trein dendert door, De Ketelaere als locomotief

17-12-2020 23:00 Laatste update: 18-12-2020 15:30
35

Club Brugge nam donderdagavond de maat van KV Mechelen. Club won overtuigend de wedstrijd met 0-3 en verstevigt zo haar leiderspositie. Club Brugge dendert doorheen de competitie met een 19 op 21 en slikte maar één tegendoelpunt in die zeven wedstrijden. KV Mechelen daarentegen moet oppassen voor het degradatiespook.

KV Mechelen staat onder haar waarde
KV Mechelen staat één punt boven de degradatiezone maar als we naar de prestaties van KV Mechelen bekijken is dat niet waar ze horen te staan. De thuisploeg speelde een goede eerste helft met een stevige organisatie en goede omschakelingsmomenten. Enkel de laatste pass kon beter. In de tweede helft was Club Brugge iets te sterk voor de thuisploeg en verloor het al bij al zwaar tegen een sterke leider. Mechelen schiet zichzelf dit seizoen te vaak in eigen voet, kleine foutjes worden afgestraft en er worden te veel rode kaarten genomen waardoor ze de greep op de wedstrijd verliezen. Zo kom je dus in de kelder van het klassement terecht.

Hoe goed is Charles De Ketelaere?
Charles De Ketelaere kreeg de voorbije weken heel wat lof dankzij zijn goede prestaties op het Europese toneel. Zijn doelpunten tegen Zenit en vooral zijn kwaliteit en klasse die hij brengt zijn ontegensprekelijk. Ook in de Jupiler Pro League is De Ketelaere aan het groeien. Tegen KV Mechelen was hij een belangrijke man om de poort open te breken. Met een individuele flits lag hij mee aan de basis voor de 0-1. CDK speelt bijna altijd op het juiste moment de bal in, zijn controle is nagenoeg perfect. Club Brugge heeft goud in handen.

Club dendert voort
Club Brugge kreeg enkele weken geleden nog kritiek voor het spelniveau en er gingen twijfels op of Club dit seizoen wel goed genoeg was om kampioen te spelen. De troepen van Philippe Clement bewezen afgelopen weken dat ze de te kloppen ploeg zijn om hen van de titel te houden. Club zet zijn zegereeks verder en heeft nu 19 op 21 en het slikte maar één tegendoelpunt in die zeven wedstrijden. De stabiliteit van vorig seizoen lijkt teruggevonden te zijn. Komende zondag staat KAA Gent op het programma, kunnen zij de trein van Club Brugge stoppen?