Carrasco: Er zijn bij de Rode Duivels veel chouchous voor Belgische journalisten

Carrasco: "Er zijn bij de Rode Duivels veel chouchous voor Belgische journalisten"

15-12-2020 14:30
19

Yannick Carrasco is in goede doen bij Atlético Madrid en staat bovenaan het Spaanse klassement bij de club. Onze landgenoot is ook een sterkhouder bij de Madrileense club, maar heeft diezelfde rol niet bij de Rode Duivels. Sterker nog, hij krijgt flink wat kritiek.

Carrasco lijkt namelijk te vinden dat hij iets te veel kritiek krijgt van de binnenlandse pers. "Ik stel vast dat er chouchous zijn en spelers die geviseerd worden door de journalisten", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik ben er inmiddels aan gewend en ik denk niet dat het nu zal veranderen, maar sommige uitspraken in de krant bezorgen mij een slecht imago", geeft de flankspeler aan.

Amper felicitaties
Zo vond hij het triest dat zijn doelpunt tegen Barcelona eind november amper positief onthaald werd in ons land. "Hier in Spanje feliciteerde iedereen me met dat doelpunt, met de panna op Marc-André ter Stegen, met mijn spel in het geheel. In België hoorde ik: 'Ja, maar het is de fout van de keeper...''

"Weet je, ik ben er trots op Belg te zijn, maar waarom zou je de fout van de keeper willen benadrukken in plaats van mij te feliciteren? Soms denk ik: indien het een andere speler was, zou men van een genie spreken", aldus Carrasco.

"Dan keken we honderd keer naar de herhaling en zouden we misschien zelfs niet over de doelman spreken. Maar omdat het Yannick Carrasco is, gaan we wijzen op wat er mis is. Ik denk niet dat ik een vervelend mannetje ben, ik ben altijd respectvol, tweetalig Frans-Nederlands, en toch krijg ik altijd kritiek. Waarom niet blij zijn als ik iets goeds doe", vraagt hij zich af.