'Veel interesse in Amuzu, Anderlecht en Kompany sluiten vertrek uit'

'Veel interesse in Amuzu, Anderlecht en Kompany sluiten vertrek uit'

15-12-2020 09:26
14

Wanneer is de definitieve doorbraak van Francis Amuzu? De inmiddels 21-jarige flankaanvaller debuteerde drie jaar geleden bij RSC Anderlecht, maar heeft nog steeds geen basisplek. Komt daar binnenkort verandering in?

Amuzu heeft in die drie jaar inmiddels 78 partijen gespeeld, waarvan een pak invalbeurten, en kon daarin amper vijf keer scoren. Een gebrek aan efficiëntie, het is één van de redenen waarom Amuzu nog geen basisplek heeft bij Anderlecht. Maar daar kan verandering in komen, zo blijft Vincent Kompany geloven in de flankaanvaller.

Het Laatste Nieuws weet dat in het buitenland er nog flink wat scouts zijn die een believer zijn in Amuzu. Onder andere Köln, Mainz, Olympiakos, Nottingham Forest en AZ deden al meermaals navraag naar Amuzu. Een vertrek is voor Anderlecht echter niet bespreekbaar, zij willen de flankaanvaller gewoon houden en blijven hopen op die doorbraak.

En die lijkt er misschien wel te komen. Kompany is alvast een fan. "Ik vind dat Francis ons team veel kan bijbrengen", gaf Kompany deze week aan. "Ik weet dat er geen unanimiteit is over die jongen, maar daar blijf ik als trainer rustig bij. Francis maakt progressie en biedt altijd iéts. De concurrentie zal hem alleen maar beter maken."

Dit seizoen zit Amuzu aan elf partijen, waarvan zeven invalbeurten, voor Anderlecht. Hij was daarin goed voor één assist. Bij paars-wit heeft hij nog een contract tot medio 2024.