Kompany sust Vlap-discussie en is lovend over Anderlecht: “Emotie en vuur”

Kompany sust Vlap-discussie en is lovend over Anderlecht: “Emotie en vuur”

12-12-2020 08:13
11

RSC Anderlecht won van de ploeg in vorm KRC Genk. Niet alles liep perfect, getuige het penalty-moment met Michel Vlap en Lukas Nmecha, maar na afloop reageerde coach Vincent Kompany lovend tegenover Het Laatste Nieuws.

Geen enkele match is perfect, maar dat was onze ingesteldheid wel”, begint Kompany. “Ik heb vooraf twee woorden gezegd tegen de spelers: intensiteit en geloof. Dat hebben ze mij op elk moment gegeven, daar kwam soms ook kwaliteit aan te pas.” Het werd uiteindelijk ‘maar' 1-0, terwijl Anderlecht er gerust drie of vier had kunnen maken. “Ik verwacht niet dat we elke kans afwerken, maar ik verwacht wel dat we blijven knokken en blijven kansen creëren, ook al missen we die.”

Even leek Anderlecht weer op een penalty-drama af te stevenen, maar aanvoerder Sambi Lokonga kwam tussen Vlap en Nmecha. “Er zat emotie en vuur in de entree van Vlap. Ik heb hem rustig uitgelegd dat het altijd de naam op het lijstje is die moet trappen. Als dat morgen Michel is, zal ik hem daar volop in steunen. Maar ik heb begrip voor zijn emotie, passie en tikje jeugdigheid”, aldus Kompany.

“We waren sterk en solide vandaag. Toch ben ik ben nu al bezig met de match van dinsdag tegen Oostende. We moeten bescheiden blijven en rustig toewerken naar de volgende wedstrijd. Ik heb mijn spelers bedankt voor vandaag, in naam van alle fans, en verwacht dinsdag exact dezelfde inzet.”