Opvallende statistiek: Onuachu (KRC Genk) scoort zijn doelpunten maar op één plek

Opvallende statistiek: Onuachu (KRC Genk) scoort zijn doelpunten maar op één plek

10-12-2020 23:15
1

KRC Genk kan dit seizoenen rekenen op een bijzonder sterke Paul Onuachu. De Nigeriaan is niet af te stoppen en scoort aan de lopende band. Al valt er wel één ding op aan zijn doelpunten.

Zo bracht statistiekenman Bjorn De Cock de gescoorde doelpunten van Onuachu in beeld. Daaruit bleek dat de veertien doelpunten van de Nigeriaan allemaal binnen de zestien werden gescoord, waar Onuachu met zijn 2m01 levensgevaarlijk is.

De lange Onuachu is uiteraard gevaarlijk met het hoofd. Zo scoorde hij vijf van zijn veertien doelpunten via een kopbal. Daarnaast blijkt Onuachu ook niet echt een favoriete voet te hebben wanneer het op doelpunten aankomt. Drie van zijn velddoelpunten werden gescoord met de linkervoet, twee met de rechtervoet. De vijf overige doelpunten werden gescoord vanop de stip.

Het is alvast een waarschuwing voor de overige ploegen in België. Als je Onuachu uit het strafschopgebied kan houden, is de kans ook groot dat hij niet zal scoren. Al is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.