Verbaast Antwerp opnieuw? Niemand in Engeland had ze zo sterk verwacht

Verbaast Antwerp opnieuw? "Niemand in Engeland had ze zo sterk verwacht"

10-12-2020 08:00 Laatste update: 15:53
5

Antwerp stuntte eind oktober door met 1-0 te winnen van Tottenham Hotspur. Door de overwinning staan de mannen van Ivan Leko ook op de eerste plaats in hun groep, met het oog op de knock-out fases willen ze die leidersplaats ook behouden. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan, zo oordeelt ook Engels journalist en Tottenham-volger Jack Abott.

Even terug naar 29 oktober, Lior Refaelov schiet Antwerp op voorsprong tegen de Spurs, een voorsprong die de hele wedstrijd op het bord zou blijven staan. De nederlaag was onverwacht en vooral erg zuur voor Jose Mourinho en zijn sterrenensemble.

"Het was zeker en vast één van de meest ontgoochelende resultaten dit seizoen voor de club", oordeelt Abott, die de club volgt voor het gespecialiseerde nieuwsmedium Lily White Rose. "Mourinho was ook absoluut niet tevreden na afloop, hij maakte zijn spelers publiekelijk af. Maar, Antwerp verdient wel krediet voor wat ze hebben gepresteerd. Niet veel mensen in Engeland hadden ze zo sterk verwacht."

Door die overwinning zit Antwerp in een iet wat comfortabelere positie, een puntje in Londen volstaat voor de groepswinst. "Dat wordt toch nog een hele opgave voor Antwerp, Mourinho wil zeker en vast die groepswinst pakken. De hele club snakt naar een prijs en neemt de Europa League dan ook serieus. Als ze eerste worden in de groep kunnen ze in de volgende ronde toch al wat kleppers vermijden", vervolgt Abott.

Het drukke schema van de Spurs speelt echter in het voordeel van Antwerp, ondanks het belang van die eerste plaats zal Mourinho toch enkele spelers rust gunnen. "Ze spelen negen wedstrijden in één maand tijd, ze kunnen niet elke wedstrijd dezelfde elf opstellen. Ze zullen er dan ook van uit gaan dat ook zonder enkele toppers die groepswinst gepakt kan worden", vervolgt de journalist.

"Ik verwacht wel dat Tottenham het deze keer haalt. Antwerp heeft echter al laten zien dat ze over kwaliteit beschikken, er is echt geen ruimte voor zelfgenoegzaamheid want dan lopen ze ongetwijfeld opnieuw tegen de lamp. Maar daar zal Mourinho wel over waken", besluit Abott.