Pro League en amateurclubs vinden geen akkoord over Croky Cup

Pro League en amateurclubs vinden geen akkoord over Croky Cup

09-12-2020 08:45
5

Er is nog geen akkoord gevonden tussen de Pro League en de amateurclubs over de zestiende finales van de Beker van België. Het thema zal tijdens het overleg van de crisiscel van de KBVB woensdag opnieuw worden voorgelegd, aldus Het Nieuwsblad.

Op 9 en 10 januari staan de bekerwedstrijden gepland, maar de amateurclubs kunnen door de coronamaatregelen ten vroegste 16 januari met de collectieve training hervatten. Alle competities van de lagere regionen zullen ook pas 14 februari hervatten. Negen van die amateurs moeten echter ook aantreden in de beker. (La Louvière, Dessel Sport, Heur-Tongeren, Rupel Boom, Lokeren-Temse, Olsa Brakel, Tessenderlo Sport, Olympic Charleroi en FC Luik)

De beker is erkend als profcompetitie dus die amateurclubs mogen zoals de profclubs wél trainen en spelen, maar moeten zich wel houden aan de protocollen en wekelijkse coronatests. Dat brengt veel problemen met zich mee. Hoe komen die amateurclubs aan de tests en ook het financiële plaatje vormt een groot struikelblok. Ook de agenda is een probleem. Door de overvolle kalender lijkt een (nieuw) uitstel niet aan de orde.

Er zal nu opnieuw worden vergaderd om alsnog tot een oplossing te komen. ‘De negen amateurclubs geven echter de voorkeur aan spelen, maar dan wel met een normale voorbereidingstijd. De professionele tegenstander is namelijk al van een hoger niveau. Zij hopen dat er woensdag op de crisiscel alsnog een opening in de kalender gevonden kan worden’, klinkt het.