Zevende zege op rij is geen toeval voor Genk: 'Alles stond in teken van record'

Zevende zege op rij is geen toeval voor Genk: 'Alles stond in teken van record'

06-12-2020 17:32
5

KRC Genk is een nieuw clubrecord rijker! Voor het eerst in haar geschiedenis zijn de Limburgers erin geslaagd om zeven competitiewedstrijden op rij als winnaar van het veld te stappen. Ook Royal Antwerp FC had niets in de pap te brokken. Dat de troepen van John Van den Brom gebrand waren op hun record, is een understatement.

Jarno Bertho, journalist bij VTM Nieuws, onthult dat deze week zowat alles in het teken stond van het nakende duel met Antwerp. Het cijfer zeven, verwijzend naar mogelijke zegereeks van Genk, vormde daarin de rode draad. Zo eindigden de tijdstippen in de planning, zoals het begin van de trainingen bijvoorbeeld, steeds op een zeven.

Ongetwijfeld ging dat bijgeloof nog een stap verder binnen de kleedkamer. Die psychologische aanpak lijkt alvast geen windeieren gelegd te hebben, want Genk acteerde bijzonder scherp tegen Antwerp en won dan ook terecht. Het zal The Great Old waarschijnlijk pijnlijk in de oren klinken. Door de midweekse opdracht tegen Ludogorets had Ivan Leko amper twee dagen de tijd om de kraker met Genk voor te bereiden.