Cercle-huurling ziet het zitten: In staat mee te strijden om Europees ticket

Cercle-huurling ziet het zitten: "In staat mee te strijden om Europees ticket"

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 09:56za 05-12-2020 om 09:56

Cercle Brugge beleeft rustigere tijden dan vorig seizoen, toen het lange tijd tegen de degradatie moest vechten. Eén van de lichtpuntjes is Iké Ugbo. De huurling van Chelsea FC legde er al zeven in het mandje voor De Vereniging, dat zo op een veilige tiende plek prijkt. De ambities van Ugbo liggen echter hoger.

"Ik zit zeker nog niet aan mijn maximale rendement. Er is meer mogelijk", laat Ugbo zijn perfectionistische zelve spreken in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben streng en kritisch voor mezelf, zeker wanneer ik achteraf de de gemiste kansen bekijk. Na tien matchen scoorde ik zeven keer. Dat lijkt goed, maar ik moet nog iets klinischer worden voor doel. Ik ben iemand die teert op instinct en een juiste positionering voor doel, eentijdsafwerking is mijn grote sterkte."

De Brit met Nigeriaanse roots somt meteen even zijn werkpunten op. "Wat beter kan: het afhouden van een grotere tegenstander, als ik moet spelen met de rug naar doel. Net als het brengen van de nodige diepgang", noemt hij twee aspecten. Dat Ugbo gemakkelijk scoort, bewees hij vorig seizoen al bij Roda JC, ook al op uitleenbasis. In de Keuken Kampioen Divisie lukte hij toen dertien treffers.

Europese droom
Ugbo kwam al in actie in het Engelse en Nederlandse voetbal en nu dus bij ons. Hij is dan ook de geknipt man om de speelstijlen te vergelijken. "Bij Roda JC stond het technische aspect veelal voorop en kwam ik meer in één-tegen-éénsituaties", legt Ugbo uit. "Daar moest je je verstand goed gebruiken. Maar België is qua body clashes goed vergelijkbaar met de Championship. Daar moet je ook creatief uit de hoek komen, want je staat vaak tegen een overtal aan verdedigers. Ik vind het wel leuk dat hier meer aandacht wordt besteed aan het combineren over de grond. Dat past beter bij mijn speelstijl."

De spits is alvast niet naar ons land afgezakt om een rolletje in de marge te spelen. "Ik denk dat we met Cercle in staat moeten zijn om mee te strijden voor een Europees ticket. Tegen de topploegen toonden we ons potentieel. Alleen mogen we dan niet dom verliezen tegen de laatste, zoals tegen Mouscron", oordeelt Ugbo. Een mooie ambitie, maar dan zal Cercle toch nog wat boterhammetjes moeten eten. Momenteel volgt het op zeven punten van nummer vier Royal Antwerp FC, al kan je ook vanuit plaatsen vijf tot acht een ticket voor Europa afdwingen. Tot op heden wonnen de Bruggelingen echter slechts van één ploeg uit de linkerkolom, datzelfde Antwerp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zie jij Cercle eindigen?

Eerste vier
2%
Vijfde tot achtste
11%
Middenmoot
39%
Dertiende tot zestiende
39%
Zeventiende
4%
Achttiende
6%
(111 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws