Red Flames verpletteren Zwitserland en plaatsen zich in stijl voor EK 2022

Red Flames verpletteren Zwitserland en plaatsen zich in stijl voor EK 2022

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 22:01di 01-12-2020 om 22:01

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 22:11di 01-12-2020 om 22:11

De Red Flames hebben zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap. De ploeg van Yves Serneels won dinsdagavond met 4-0 tegen grote concurrent Zwitserland en plaatst zich daardoor rechtstreeks voor het EK in Engeland.

De wedstrijd in het King Power @den Dreef-stadion in Leuven was amper één minuut aan de gang toen plots de lichten uitvielen. Het euvel kon gelukkig snel opgelost worden, waardoor de wedstrijd maar acht minuten stillag. Na de onderbreking namen de Zwitsers meteen het heft in handen, maar het waren de Flames die halfweg de eerste helft op voorsprong klommen.

Tessa Wullaert zette zich knap door op de rechterflank en bracht voor doel, waar Tine De Caigny de 1-0 kon binnen koppen. De Zwitsers waren niet aangedaan en gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen vlak voor de rust nog een opdoffer te verwerken. Wullaert schoot eerst nog tegen de deklat, maar kon het leer zelf recupereren en opnieuw De Caigny bedienen, en die trapte de bal heerlijk binnen.


Het tweede doelpunt van de Belgen was wel hard aangekomen bij de Zwitsers, die na de pauze amper nog een vuist konden maken. De Caigny was al snel dicht bij een derde goal, maar liet de hattrick liggen. Uiteindelijk konden de Flames pas in de slotfase de score uitdiepen. Wullaert scoorde, met wat hulp van de Zwitserse doelvrouw, de 3-0. Janice Cayman zette nummer vier op het scorebord.

Dankzij deze knappe 4-0 overwinning springen de Red Flames nog over Zwitserland naar de eerste plaats in groep H. De ploeg van Yves Serneels is daardoor rechtstreeks geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Engeland in juli 2022.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws