Duchâtelet heeft slecht nieuws voor STVV: Ga complex niet afronden

Duchâtelet heeft slecht nieuws voor STVV: "Ga complex niet afronden"

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 12:15di 01-12-2020 om 12:15

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 12:29di 01-12-2020 om 12:29

Roland Duchâtelet gaat geen zuidtribune meer laten bouwen op Stayen. Dat heeft hij verteld bij het regionale magazine De Truineer. Duchâtelet ligt namelijk in conflict met de stad.

"Aan de rotonde van Stayen heeft een projectontwikkelaar in de zomer het aanpalende stuk grond gekocht", zo legt de voormalige voorzitter uit. "Geen probleem, maar die eigenaar eist dat zijn bouwproject gekoppeld wordt aan de bouw van de zuidtribune en dat de doorgang naar zijn eigendom via onze parkings moet gebeuren. Pas na een akkoord zou ik dan een vergunning krijgen, zo werd er gedreigd."

Duchâtelet voelt daar duidelijk niets voor. "Ook de stad denkt er hier blijkbaar zo over want plots werd er een bouwcommissie samengeroepen dat die tribune onder meer voor verkeershinder zou zorgen. En dat terwijl ik een goedkeuring heb van het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de bouw van die zuidtribune. Als die types denken dat ze mij zo onder druk kunnen zetten dan zijn ze aan het verkeerde adres."

Duchâtelet legt zijn plannen nu helemaal stil. "Ik wilde het stadion inderdaad bouwen en zo het complex afronden, maar dat zal niet gebeuren. Ik heb geen zin meer om extra miljoenen in dit project te steken. Ik was bereid om dit geschenk aan de fans van STVV en de stad te geven. Elders betalen steden tribunes. Hier doet Roland Duchâtelet dat. Pardon, deed dat. Het is jammer, maar zo kunnen de mensen morgen maar ook binnen tien jaar zien dat het stadion niet is afgewerkt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws