Breaking news

De gevaarlijkste voetballer ter wereld: De Bruyne troeft Messi en Müller vlot af

Van Damme bekent kleur in aanloop naar Anderlecht-Standard: Rood, natuurlijk!

Van Damme bekent kleur in aanloop naar Anderlecht-Standard: "Rood, natuurlijk!"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 10:08za 28-11-2020 om 10:08

Dé affiche van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League is natuurlijk RSC Anderlecht-Standard Luik. Beide aartsrivalen kunnen een opsteker wel gebruiken en zullen dus met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen. Jelle Van Damme weet hoe dat voelt: de Waaslanders maakte het duel mee vanuit beide kampen. Zijn voorkeur?

"Rood, natuurlijk!", verwijst Van Damme in Sur Le Grill naar zijn échte liefde. "Bij Standard voel ik me het nauwst betrokken. Ik heb vier prachtige seizoenen gekend bij Anderlecht, met twee titels, een beker en heel wat Champions-League-matchen. Maar Sclessin weerspiegelt mijn spirit het best. Dat is mijn mentaliteit, mijn warmte. Ik moet daar zelfs niet over nadenken!", is Van Damme duidelijk.

"Ik heb er vijf jaar doorgebracht en ik ben dol op dat publiek. Ik begrijp perfect die verbondenheid van de fan met de club: spelers zijn voorbijgangers, maar supporters, dat ben je je hele leven lang ... Dat moet je kunnen respecteren! Daarom gaf ik me telkens tot het gaatje, waar ik ook aan de slag ging."

Publiekspeler
Als ex-speler van Anderlecht kreeg Van Damme uiteraard heel wat over zich heen, toen hij voor Standard koos. "Ik aanvaard dat er op mij gejoeld wordt en dat het Anderlecht-publiek me de allerslechtste vond, terwijl ik enkele maanden voordien nog de beste was", lacht de verdediger. "Voetbal is emotie, positief of negatief, dat maakt deel uit van het spel."

"Ik hou ervan om door 20.000 supporters uitgefloten te worden terwijl ze mijn moeder beledigen", bekent de 37-jarige veteraan. "Dat heeft altijd het beste in mij naar boven gehaald. Daarom moet het verschrikkelijk zijn om achter gesloten deuren te spelen, zo'n match in een leeg stadion ... Ik heb nood aan publiek om beter te spelen, ik denk dat dat voor alle spelers geldt. Een Clasico, daar hoort sfeer bij, daar hoort haat bij!", besluit Van Damme vurig.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws