Kiest Origi deze winter eieren voor zijn geld? ‘Bij Liverpool is hij vierde keus'

Kiest Origi deze winter eieren voor zijn geld? ‘Bij Liverpool is hij vierde keus'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 22:30wo 25-11-2020 om 22:30

Een basisspeler is Divock Origi nooit echt geweest bij Liverpool, de aanvaller werd echter wel naar waarde geschat als invaller. Ook dat statuut lijkt nu echter te verwateren, Sport/Voetbalmagazine ziet dat de situatie van Origi bij Liverpool niet al te rooskleurig is.

In vijf seizoenen Liverpool wist Origi in 28% van het maximaal mogelijke aantal minuten in actie te komen. Dat is uiteraard niet veel, het gebrek aan speeltijd werd echter lange tijd verdoezeld door cruciale doelpunten die de spits een cultstatus opleverde. Sport/Voetbalmagazine ziet nu echter hoe ook Origi het statuut van luxe-invaller kwijt is gespeeld.

‘Dit jaar is er slechts een figurantenrol weggelegd voor Origi. In de Premier League mocht hij in negen speeldagen slechts één luttel minuutje meespelen. Ter vergelijking, zijn concurrenten Jota (679 minuten), Shaqiri (246) en Minamino (357) speelden al heet wat meer dit seizoen. Origi lijkt zo ineens pas de vierde vervanger te zijn’, valt er te lezen in het voetbalmagazine.

Een evolutie die zijn kansen op het Europees kampioenschap doen kelderen. ‘Hoog tijd voor Origi om een nieuwe club te zoeken, of het EK zal aan zijn neus voorbijgaan. De geruchtenmolen draaide afgelopen zomer al op volle toeren, met Club Brugge als mogelijke bestemming. Al lijkt het logischer dat Origi naar een Engelse of Duitse middenmoter zal vertrekken.’

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vertrekt Origi deze winter bij Liverpool?

Ja, dat denk ik wel
76%
Nee, Origi blijft gewoon bij Liverpool
24%
(118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws