Iedereen gelijk voor de wet, vindt Leverkusen: Hopen op hetzelfde als Bayern

Iedereen gelijk voor de wet, vindt Leverkusen: "Hopen op hetzelfde als Bayern"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 16:32wo 25-11-2020 om 16:32

Bayer Leverkusen is niet te spreken over de planning van de Duitse beker. Die Werkself moeten op woensdag 23 december aantreden tegen Eintracht Frankfurt, drie dagen na de Bundesliga-topper tegen Bayern München.

Bayern hoeft in die bekerronde echter niet in actie te komen: de wedstrijd tegen Holstein Kiel is over de jaarwisseling heen getild en verplaatst naar woensdag 13 januari. Het steekt Bayer dat het vlak na de topper tegen Bayern wél in actie moet komen en dat Der Rekordmeister dan vrij heeft. De huidige nummer drie van Duitsland heeft dan ook een verzoek ingediend om ook zijn wedstrijd te verplaatsen.

Woordvoerder Dirk Mesch bevestigt dit in gesprek met Der Kicker. "We hopen dat wij hetzelfde mogen doen als Bayern: pas in januari onze bekerwedstrijd spelen. Wij beroepen ons hierbij op de fair play-beginselen die de Duitse bond hoog in het vaandel heeft staan."

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de belangen groot zijn als Bayer en Bayern elkaar op 19 december treffen. Het gat tussen de nummers 1 en 3 van de Bundesliga bedraagt na acht speelrondes slechts één punt. Ook nummer twee Borussia Dortmund staat op slechts één punt afstand van de koploper uit München.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws