De dominantie van Anderlecht is niet gezond voor de Super League

"De dominantie van Anderlecht is niet gezond voor de Super League"

17-11-2020 12:15
58

In het vrouwenvoetbal raast Anderlecht dit seizoen door de competitie. Leo Van Der Elst, T1 bij concurrent Club Brugge, ziet dat met lede ogen aan. Hij vindt dat niet gezond voor de competitie. 

Anderlecht staat aan kop met 21 op 21 en een doelsaldo van 47-2. "Enkel wij hebben dit seizoen tegen Anderlecht gescoord", zegt Van Der Elst bij Sporza. "Het is een pletwals. Acht à negen speelsters van Anderlecht zijn Red Flames, dat is bijna een volledig elftal."

Met Anderlecht wedijveren is voorlopig niet mogelijk. "Hun budget is bijna drie keer zo groot als dat van ons en ze hebben ook toppers als Tessa Wullaert aangetrokken. Het is bij Anderlecht niet kijken óf ze gewonnen hebben, maar wel met hoeveel het was. Dat is niet gezond voor de competitie, er zou wat meer evenwicht moeten zijn. Het is niet echt leuk, zeker niet voor de ploegen die er pas sinds dit seizoen bij zijn."

Ook bij Club Brugge wordt er echter meer ingezet op vrouwenvoetbal. "De grote bazen Vincent Mannaert (CEO), Bart Verhaeghe (voorzitter) en Roel Vaeyens (sportief coördinator) steunen het vrouwenvoetbal enorm. Ze zijn er echt mee bezig en volgen onze matchen. Dat is heel fijn. Ook Philippe Clement komt vaak polsen hoe het gaat."