Grote problemen dreigen voor Standard: 'Vijf maanden om geld te vinden'

Grote problemen dreigen voor Standard: 'Vijf maanden om geld te vinden'

11-11-2020 07:31
20

Standard gaat dan toch niet met François Fornieri in zee. De zakenman heeft besloten om niet te investeren in de Rouches. Een klap voor voorzitter Bruno Venanzi en Standard, dat nu dringend op zoek moet gaan naar nieuwe investeerders.

Bij Standard kondigde men in augustus nog trots aan dat Fornieri broodnodig geld in de club zou pompen, maar dinsdag raakte bekend dat de zakenman besloten heeft om toch niet met Standard in zee te gaan. De overname ketst dus (voorlopig) af, wat de club ook in gevaar kan brengen.

Zo kleurt de boekhouding van Standard nog steeds rood en heeft het een schuldenlast van maar liefst 51 miljoen euro, zo meldt Het Nieuwsblad. De situatie ziet er echter allesbehalve rooskleurig uit en er moet dringend geld gevonden worden, zeker met het licentieverhaal in gedachten.

Licentieproblemen
Vorig jaar zat Standard nog in de problemen en slaagde het er pas in om in de tweede zit een proflicentie te bemachtigen na enkele kunstgrepen zoals het immobiliënproject van Venanzi en de miljoenen die Marouane Fellaini leende aan de club. Voor april 2021 zal het dus dringend een oplossing moeten vinden en moet de club kunnen aantonen dat het nog een jaar kan overleven.

Standard moet dus op zoek naar nieuwe investeerders. Anders is het onvermijdelijk dat de Rouches - op korte termijn - flink wat spelers zal moeten verkopen en van zware contracten zoals dat van Mehdi Carcela en Duje Cop moet afgeraken.