Antwerp-cultheld: 'Mijn ploegmaat schopte me eruit, moest naar de match rennen'

Antwerp-cultheld: 'Mijn ploegmaat schopte me eruit, moest naar de match rennen'

10-11-2020 22:01
3

Als jonge voetballer in een nieuw land belanden is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor Luke Chadwick, die als huurspeler ooit uitkwam voor Royal Antwerp FC. Op Twitter kwam de ex-profvoetballer nu met een leuke anekdote over zijn periode in Antwerpen.

Op negentienjarige leeftijd trok Chadwick van Manchester United naar Antwerp. In zijn nieuwe thuis bleek de Engelsman echter niet over een volledige keuze te beschikken. 'Toen ik nog voor Antwerp uitkwam had ik geen oven, enkel kookplaten', schrijft Chadwick op Twitter.

Dat zorgde uiteindelijk voor wat problemen bij Chadwick, die duidelijk nog niet al te veel had gekookt in zijn leven. 'Ik moest dus alles bakken! Voor een wedstrijd at ik daardoor nog een lekker stukje semi-rauwe kipfilet. Mijn maag maakte salto's', aldus Chadwick.

En ook zijn ploegmaats ondervonden de gevolgen. 'Een Braziliaanse jongen haalde me op met de auto, maar ik liet er per ongeluk een scheet in. Hij werd gek en schopte me eruit, ik moest naar de wedstrijd rennen', lacht Chadwick nu.