Balette reageert na blunder Bolat bij KAA Gent: “Een gebrek aan vertrouwen”

Balette reageert na blunder Bolat bij KAA Gent: “Een gebrek aan vertrouwen”

09-11-2020 07:45
4

Sinan Bolat ging de fout in bij KAA Gent tegen RSC Anderlecht. Plaatsvervangende coach op de bank Peter Balette laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over het ‘keepersprobleem’ bij de Buffalo’s.

“Een gebrek aan vertrouwen”, oordeelt Balette. Bolat zelf reageerde niet in de kleedkamer. “Hij is daar heel nuchter in en beseft dat dat meteen na een wedstrijd niet helpt. We komen er alleszins zeker op terug. En dan mag Sinan ook zeggen wat hij vond van de voorafgaande fases bij het tegendoelpunt. Het is geen speler die zijn verantwoordelijkheid uit de weg gaat, integendeel.”

Het is nog maar de vraag of Bolat eerste keus zal blijven. “Ik heb daar nog niet bij stilgestaan en ik heb Wim (De Decker, nvdr.) nog niet gehoord. We zullen de komende twee weken wel zeker alles evalueren. Ik denk dat niemand hier in deze ploeg zeker is van zijn plaats, maar ik kan niet in naam van onze coach spreken.”

“Nogmaals: ik wil dit niet bestempelen als een probleem, want dan wordt het nog veel moeilijker om te verwerken”, gaat Balette verder. “Zulke dingen gebeuren. Ik herinner mij nog de wedstrijd hier tegen Beerschot dat Sinan op handen werd gedragen tegen Beerschot. Toen scandeerden ze zijn naam. Het kan allemaal zo snel keren.”

Bolat kan wel op steun rekenen van Balette. “Ik probeer altijd te zalven en het beste uit de mensen te halen en dat gaat ook dikwijls met positieve woorden. Een arm op de schouder. Soms moet je echter hard zijn en ook dat zullen we absoluut zijn, anders draai je niet mee in eerste klasse.”