Vermaelen neemt het op voor Hazard: Maak je niet ongerust, straks is hij dé ster

Vermaelen neemt het op voor Hazard: "Maak je niet ongerust, straks is hij dé ster"

08-11-2020 12:15
6

Thomas Vermaelen mag dan wel in Japan voetballen, het Europese voetbal volgt hij nog op de voet. In Het Laatste Nieuws laat hij zijn licht schijnen over de prestaties van collega-Rode Duivels Romelu Lukaku en Eden Hazard.

Vermaelen speelde in zowel Italië als Spanje en weet dus hoe het er aan toe gaat in beide competities. "Ik weet hoe belangrijk verdedigen is in Italië, en toch scoort hij het ene na het andere doelpunt. Daar kan je niets anders dan respect voor hebben", aldus de verdediger. Hij heeft nu ook een trainer die in hem gelooft, dat is enorm belangrijk voor hem."

Eden Hazard had dan weer iets meer moeite met de aanpassing aan een nieuwe competitie, al strooide vooral blessures roet in het eten. "Ik vind het eigenlijk wel straf wat Hazard allemaal over zich heen heeft gekregen. Ik ken de Spaanse media en weet hoe snel ze iemand afschrijven om dan weer de hemel in te prijzen. Dat is het grote probleem daar", hekelt Vermaelen de lokale pers.

Volgens Vermaelen liet Hazard het zich echter niet aan het hart komen. "Eden is Eden gebleven, altijd goed gemutst, altijd vrolijk. Het komt wel weer goed met Hazard, daar moet je niet aan twijfelen. Straks is hij weer dé ster bij Real en de Rode Duivels."