Alles ligt nog open voor Club Brugge: Thuis of uit is relatief in coronatijden

Alles ligt nog open voor Club Brugge: "Thuis of uit is relatief in coronatijden"

05-11-2020 10:02
38

Club Brugge liep woensdagavond tegen haar eerste nederlaag in deze Champions-League-campagne aan. Borussia Dortmund bleek een maatje te groot: 0-3. Daardoor blijft Club op vier punten staan en zakte het naar plek drie in de groep. Daardoor ligt alles nog open, ziet ook Philippe Clement.

Na een ontnuchterende start, met een nederlaag bij SS Lazio, heeft Dortmund orde op zaken gesteld. Het prijkt nu met zes op zes bovenaan de groep. Lazio wipte na het gelijkspel bij Zenit Sint-Petersburg weg bij Club Brugge en zit aan vijf eenheden. De Russen zijn hekkensluiter, want ze pakten tegen Lazio pas hun eerste puntje.

Alles lijkt nog mogelijk voor Club. Zelfs kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League blijft realistisch, maar dan is een thuiszege tegen Zenit zowat een must en wint het best ook bij Lazio en/of Dortmund. Voor plek drie kan het volstaan om Zenit achter zich te houden. In dat opzicht wordt zelf winnen van de grootmacht uit Sint-Petersburg cruciaal voor Blauw-Zwart.

Het mag duidelijk zijn: een heleboel scenario's liggen nog op tafel. "Maar ik ben niet iemand die gaat rekenen", zegt Clement bij Sportwereld. "Zeker niet in de Champions League, omdat je elke keer volle bak aan de slag moet om punten te halen. We moeten nog naar Dortmund en naar Lazio, maar thuis of op verplaatsing is relatief in coronatijden."