Club Brugge begon tegen KV Mechelen met een aura van onaantastbaarheid

"Club Brugge begon tegen KV Mechelen met een aura van onaantastbaarheid"

02-11-2020 12:30
15

Club Brugge heeft het moeilijk in de Jupiler Pro League. Na de derde opeenvolgende wedstrijd niet gewonnen te hebben staan de voeten terug op de grond. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, gaf zijn kijk op de zaak.

Club Brugge deed het zeer goed in de zomer. Sys denkt dat Club Brugge misschien een gevoel van onaantastbaarheid heeft gekregen: “De laatste maanden is er met veel lof over Club Brugge geschreven. Op en naast het veld leek er voor hen in dit land geen concurrentie meer te zijn”, zegt hij. Dan bestaat het gevaar om eens tegen de lamp te lopen.

Ook denkt Sys aan het verschil met vorig jaar: met en zonder supporters. “Dat Club het moeilijk heeft in thuiswedstrijden zonder publiek mag geen verontschuldiging zijn. Club heeft in die zinderende sfeer wel voor fantastische prestaties gezorgd, maar het moet zich schikken in een realiteit die nog een hele tijd kan duren”, besluit hij. 

In ieder geval heeft Club Brugge woensdag de uitgelezen kans om haar rug te rechten. Ze spelen dan tegen Borussia Dortmund in de Champions League.