Juventus dankt Morata bij start Champions League

Juventus dankt Morata bij start Champions League

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 20:50di 20-10-2020 om 20:50

Juventus is met een overwinning begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Dinamo Kiev, dat AZ uitschakelde in de voorronde, was voor eigen publiek een maatje te klein en verloor met 0-2.

Dinamo Kiev - Juventus 0-2
Juventus-trainer Andrea Pirlo begon tegen Kiev opnieuw zonder Paulo Dybala. Dat kwam hem de afgelopen weken op kritiek te staan, maar hij hield er in de Champions League aan vast. Het jonge talent Dejan Kulusevski kreeg wel een kans in de basis. Cristiano Ronaldo ontbrak vanwege een positieve coronatest.

Ook zonder Ronaldo ging het Juventus goed af, al bleef Kiev relatief eenvoudig overeind. Federico Chiesa zag een grote kans na twaalf minuten worden gekeerd door doelman Georgi Buschchan en even later kopte Giorgio Chiellini maar net naast. De veteraan moest even later noodgedwongen worden gewisseld en is een vraagteken voor de wedstrijd tegen FC Barcelona van aankomende week.

Een minuut na rust sloeg Juventus toe. Alvaro Morata opende het dertigste Champions League-seizoen met een doelpunt in minuut 46. Hij profiteerde van slecht wegwerken van Buschchan. Ondanks dat Kiev duidelijk de mindere partij was, maakten de Oekraïners wel nog kans. Maar vlak voor tijd maakte Juventus daar een einde aan. Op aangeven van Juan Cuadrado kopte Morata zijn tweede treffer van de avond binnen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws