Trekt Martinez Anderlecht-spelers voor? “Heeft er geen enkel belang bij”

Trekt Martinez Anderlecht-spelers voor? “Heeft er geen enkel belang bij”

13-10-2020 08:45
117

Er klinkt kritiek over de selectiekeuzes van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Eind augustus selecteerde hij vijf Anderlecht-spelers waaronder Yari Verschaeren, die niet aan de bak kwam. Paul Van Himst spreekt dat resoluut tegen.

“Martinez is een buitenlander, hij heeft er geen enkel belang bij spelers van Anderlecht voor te trekken”, zegt Van Himst aan Het Nieuwsblad. “Vroeger speelde die discussie wel. Maar dat waren vaak Franstalige journalisten die vonden dat er te weinig spelers van Standard werden geselecteerd. Terwijl de reden vaak tactisch was. Standard speelde met een libero, Anderlecht in een 4-2-4. De Rode Duivels speelden vaker in het systeem van Anderlecht.”

Volgens Van Himst selecteert Martinez enkel de beste spelers. Verschaeren viel in tegen Engeland en daar stelden de supporters zich vragen bij. Volgens velen maakte een Hans Vanaken meer aanspraak op een invalbeurt dan Verschaeren. “Ik heb altijd geprobeerd de besten te selecteren”, gaat Van Himst. “En dat doet Martinez ook. Als hij Verschaeren inbrengt, staat hij er niet bij stil dat dat een Anderlecht-speler is.”