Anderlecht informeerde bij KRC Genk: “Bovendien was Dewaest te duur”

Anderlecht informeerde bij KRC Genk: “Bovendien was Dewaest te duur”

07-10-2020 09:26 Laatste update: 09:27
21

RSC Anderlecht werd genoemd voor KRC Genk-vedediger Sebastien Dewaest. Peter Verbeke geeft in een interview met Het Nieuwsblad toe dat paars-wit de centrale verdediger wilde inlijven.

Anderlecht informeerde naar Dewaest. Uiteindelijk werd Matt Miazga binnengehaald. “We informeerden bij Genk omdat Dewaest ervaring, leiderschap en een goeie communicatie heeft. Dat zochten we, maar Anderlecht staat natuurlijk ook voor opbouwend voetbal. Miazga van Chelsea kan het spel beter lanceren. Bovendien was Dewaest te duur.”

Uiteindelijk spendeerde Verbeke maar vier miljoen euro aan transfers. “Het zijn goedkope jongens en voor de vijf geleende spelers betalen we geen huur, alleen een aanvaardbaar loon. Voor Tau moeten we Brighton bijvoorbeeld pas iets betalen als bepaalde voorwaarden wel/of niet zijn vervuld. Normaal gezien ben ik geen voorstander van huurlingen, maar het kon niet anders.”

Er zit nu wel wat ervaring in de selectie van Anderlecht en Vincent Kompany. “En op zich is het niet slecht dat onze jonkies omringd worden door voetballers die al wat ervaring hebben. Tau van Brighton, Nmecha van City, Miazga van Chelsea, Luckassen van PSV...We zoeken dus geen excuses. Er is genoeg ervaring om een uitgebalanceerd elftal op te stellen.”