Rampscenario voor stadiondossier Club Brugge door beslissing Raad van State

Rampscenario voor stadiondossier Club Brugge door beslissing Raad van State

06-10-2020 16:25 Laatste update: 16:34
172

De Raad van State heeft een bom gedropt onder het stadiondossier van Club Brugge. Er mag geen stadion worden gebouwd langs de Blankenbergse Steenweg, dat meldt Het Nieuwsblad. Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) spreekt van een ramp.

Club Brugge kwam met een plan om een nieuw stadion, oefenvelden, een parking en bedrijventerrein op de lap grond tussen de N31 en den Blankenbergse Steenweg in Brugge te bouwen. De Vlaamse overheid keurde een Ruimtelijk Uitvoeringsplan in 2017 goed, maar na beroep van grondeigenaars, landbouwers en projectontwikkelaars heeft de Raad van State dat plan vernietigd.

De beslissing is een ramp voor Club en Cercle Brugge. ‘Hoewel Club en het Brugs stadsbestuur in januari rechtsomkeer maakten en beslisten om een nieuw stadion te bouwen op de bestaande Jan Breydelsite, zijn ook de gronden aan de Blankenbergse Steenweg nog steeds van levensbelang voor het project. Daar zouden immers het nieuwe stadion voor Cercle Brugge en de nieuwe oefenvelden komen. Maar dat plan gaat dus niet door’, klinkt het.

De Fauw
Brugs burgemeester de Fauw zit met de handen in het haar. “Dit is echt geen goed nieuws en ik heb de voorzitters van beide clubs dan ook onmiddellijk verwittigd. Tegen deze beslissing kunnen we niet in beroep gaan en een nieuwe procedure zou jaren in beslag nemen. Voor de oefenvelden is er eventueel een alternatieve locatie, maar voor een stadion zijn er op korte termijn geen gronden beschikbaar.”

Het ziet er niet naar uit dat Club Brugge tegen de zomer van 2023 kan beginnen met bouwen. Het stadsbestuur gaf garanties aan Cercle Brugge dat het nog altijd over een stadion zou beschikken.