'Eerlijke' Montanier maakt indruk bij Standard: “Daarom is de spirit zo goed”

'Eerlijke' Montanier maakt indruk bij Standard: “Daarom is de spirit zo goed”

06-10-2020 14:46 Laatste update: 14:49
7

Philippe Montanier maakt een sterke indruk met Standard Luik. Het Laatste Nieuws neemt de prestaties van de Franse coach bij de Rouches onder de loep en maken de balans op.

De spelers vinden Montanier “duidelijk en eerlijk” en de Fransman “communiceert goed”. “En daarom is de spirit in de ploeg zo goed”, klinkt het binnen de club. “In het begin moest iedereen mekaar wat leren kennen en was er een aanpassingsperiode nodig. Montanier is iemand die zegt waar het op staat - een echte Fransman. Hij doet dat rechttoe rechtaan.”

De aanpak van Montanier lijkt te werken bij de Rouches. “Maar dat werkt. Elke speler voelt zich betrokken. Bankzitter of basisspeler.” Een andere insider van Standard is ook lovend. “Hij heeft een open persoonlijkheid en zijn deur staat altijd open. De afstand tussen hem en de stafleden, tussen hem en de spelers is klein. Hij is meegaand, toegankelijk en warmhartig.”

Jeugd
De jeugd krijgt ook kansen. “Montanier gaat altijd uit van eigen sterkte. Dat was in het verleden niet altijd het geval. Toen werd vaak gefocust op de sterkte van de tegenstander. En hij geeft kansen aan de jeugd. Als Montanier denkt dat ze klaar zijn om te spelen, zet hij ze ook. De vorm van de dag is belangrijk voor hem. Een vaste basiself is er niet. Hij heeft liever dat iedereen voluit kan gaan, dat de spelers fris zijn en blijven.”