Kompany wijst op gebrek aan ervaring: Dat gebeurt binnen aantal jaren niet meer

Kompany wijst op gebrek aan ervaring: "Dat gebeurt binnen aantal jaren niet meer"

04-10-2020 16:34 Laatste update: 18:35
51

Vincent Kompany heeft geen probleem om toe te geven dat Club Brugge zondagnamiddag veel sterker was dan RSC Anderlecht in de topper in het Jan Breydelstadion. Paars-wit kon geen vuist maken en ging met 3-0 onderuit.

"Brugge was beter op gebied van kwaliteit, maar voornamelijk individueel. Ze waren gewoon beter", vertelde Kompany voor de camera van Eleven Sports. "Ik blijf wel denken dat het een wedstrijd was van momenten. In de eerste en tweede helft waren er ruimtes die we konden benutten, maar bij de laatste pass maakten we een verkeerde beslissing of ging het net niet in de richting waarin het moest gaan."

Kompany wees naar het gebrek aan ervaring bij Anderlecht. "De organisatie zat goed. De jongens hebben zich 100 procent gegeven. Ik kan ze niets verwijten. Maar er waren situaties Brugge beter was door de ervaring. Dat tweede doelpunt zal binnen een aantal jaren niet meer gebeuren. Een 17-jarige (Arnstad, red.) gaat onder die bal door met Vormer. Dat is bepalend voor het tweede doelpunt. Dat zijn momenten die niet meer gebeuren met meer ervaring, maar die hebben we op dit moment niet. We moeten blijven gaan met de kaarten die we hebben en proberen zo snel mogelijk terug te gaan naar een niveau dat we ons voetbal kunnen brengen en hier ook kunnen winnen."

Er waren veel afwezigen bij Anderlecht, maar Kompany weigerde excuses in te roepen voor de zware nederlaag. "Mijn eerste gevoel was: Brugge was dreigend, maar ik had het gevoel dat wij even dreigend konden zijn. Ik had niet hetzelfde gevoel als vorig jaar, toen we hier een burcht moesten bouwen. Ik had het gevoel dat we konden meevoetballen, maar we moesten rustiger zijn tussen de lijnen. Dan hadden we kansen gekregen en kunnen scoren. Dat gevoel had ik wel. Maar het blijft zo dat deze groep op dit moment niet zo ver staat als Club Brugge. Ik ga geen excuses inroepen, dat is de simpele analyse. Maar we gaan er wel alles aan doen om zo snel mogelijk terug te komen", besloot Kompany.