UPDATE: ‘Bolat is klaar om te debuteren bij KAA Gent tegen Beerschot’

UPDATE: ‘Bolat is klaar om te debuteren bij KAA Gent tegen Beerschot’

02-10-2020 17:00 Laatste update: 03-10-2020 08:26
15

KAA Gent heeft een luxeprobleem onder de lat. Met Davy Roef en Sinan Bolat hebben de Buffalo’s twee sterke doelmannen ter beschikking. Coach Wim De Decker spreekt tegenover Het Nieuwsblad over de situatie.

Roef ging afgelopen speeldag niet vrijuit tegen OHL dus kwam de doelmannenstrijd weer ter sprake. Beerschot is de volgende tegenstander. “Bolat is er al enkele weken klaar voor. Hij zit ondertussen ook al even bij ons. Ik ken hem heel goed. Ik speelde zelfs nog met hem samen. Het voordeel van Sinan is dat hij perfect weet wat wel en wat niet. Hij heeft niet zoveel wedstrijdritme nodig.”

“De beslissing is genomen voor dit weekend maar dat gaan we eerst nog intern uitvoerig bespreken. Bolat kwam hier om te spelen? Maar Roef allicht ook wel. En je mag ook de impact van Davy niet onderschatten. Maar dat is het nadeel als doelman: als je een foutje maakt, wordt er veel over geschreven. Als je goed speelt, is dat veel minder. We hebben trouwens ook gewoon meerdere goede doelmannen. De tijd van een vaste nummer één is volgens mij ook voorbij.”

Update: Volgens Het Nieuwsblad zal Sinan Bolat zijn debuut bij KAA Gent maken tegen Beerschot. Na Thomas Kaminski en Davy Roef is het nu aan de Turkse sluitpost om het doel van de Buffalo’s te verdedigen dit seizoen. Bolat zou er nu ook fysiek klaar voor zijn na een achterstand bij aankomst.