Extra transfers op til bij KAA Gent? De Witte: De rust moet terugkeren

Extra transfers op til bij KAA Gent? De Witte: "De rust moet terugkeren"

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 09:15wo 30-09-2020 om 09:15

KAA Gent heeft zich tegen Dynamo Kiev (3-0 verlies) niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Ivan De Witte zag hoe de Buffalo's tegen de Oekräiners het onderspit moesten delven, al beseft de voorzitter wel dat Gent zijn meerdere moet erkennen.

"Het is financieel een domper", vertelt De Witte bij Sporza over het mislopen van het kampioenenbal.  "Maar sportief hebben we niet bewezen dat we er thuishoren. We weten goed wat het niveau is in de Champions League en het was niet terecht geweest als we ons hadden geplaatst. We hebben niet het niveau getoond."

Nu moet Gent de draad weer oppikken. "We moeten ons nu opmaken voor de Europa League. De groep heeft dringend wat vertrouwen nodig. We hebben nu wat tegenvallers geïncasseerd, maar het zal ook wel weer keren. Er is wat onrust in de club geslopen en de rust moet terugkeren", gaat de voorzitter verder.

Kwaliteitsinjectie
Wel vindt De Witte dat er werk gemaakt moet worden van een stevigere defensie. "Transfers? Laat ons eerst de nederlaag verteren en dan kijken hoe we het zullen aanpakken. Ik heb er goede moed in dat we opnieuw een ploeg kunnen kneden met wat goede training", vindt hij dat er kwaliteit genoeg rondloopt in Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Gent nog extra kwaliteit nodig?

Ja
77%
Nee
23%
(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws