Dury vreest niet voor eigen toekomst: 'Dan moeten we aan tafel zitten'

Dury vreest niet voor eigen toekomst: 'Dan moeten we aan tafel zitten'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 16:12za 26-09-2020 om 16:12

Het seizoensbegin van Zulte Waregem verliep turbulent. De ploeg van Franky Dury bevindt zich in de kelder van het klassement met 6 op 18 en ging vorig weekend op eigen veld hard onderuit tegen Club Brugge (0-6). Er werd al gespeculeerd over een mogelijk ontslag van Dury, maar hij vreest niet voor z'n eigen toekomst.

"Daar wil ik liefst niet te veel over babbelen. Hoe ik het zie voor mezelf, is eerst en vooral een uitkomst vinden voor onze miserie", vertelde Dury aan Het Laatste Nieuws. "Daar ben ik zeer krachtig in, ik heb nog altijd dezelfde passie en hou nog altijd veel van Essevee. Als die zaken intact blijven, acht ik mezelf bekwaam om de kar te trekken. De dag dat ik dat niet meer heb, stop ik ermee. En mocht iemand dat in mijn plek voelen, dan moeten ze dat vooral aangeven. Maar nogmaals: ik denk er zelfs niet aan de handdoek te werpen.”

Dury heeft natuurlijk een zwaar contract tot 2024, wat het sowieso moeilijk maakt voor Zulte Waregem om hem te ontslaan. "Als de directie niet meer gelooft in mij, dan moeten we aan tafel zitten. Wel, ik ben ervan overtuigd dat we dan binnen het uur eruit geraken. Zoals grote mensen dat doen. Ik wil allerminst een hinder zijn in een eventuele uitdaging van de club. En het bestuur weet dat, ik heb dat al een paar keer aangegeven. Zulte Waregem heeft me zo veel gegeven, dat vergeet ik niet", besloot Dury.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws